Kwartet met vijf van dezelfde reeks…

Kwartet met vijf van dezelfde reeks…

Het is mogelijk: kwartetten en winnen wanneer je er vijf hebt van dezelfde reeks. Mij is dat nog steeds niet helemaal duidelijk. Een kwartet zou moeten gaan om vier van dezelfde soort kaarten. Voor mijn kinderen maakt dat eigenlijk niet uit. Ben ik nu aan het zeuren?

Boerderijdierenkwartet (is dat trouwens een woord?). Goed voor uren en uren spelplezier. Ook hier kun je vijf van dezelfde kaarten “scoren” om te mogen zeggen: “Kwartet!” Dat is overigens niet het enige kwartetspel dat rariteiten bevat. Het Kikkerkwartet, eveneens in het bezit van mijn kinderen, is iets makkelijker: dan hoef je maar drie van dezelfde soort kaarten binnen te halen.
 


Ok, ok, maar het gaat toch om het plezier? Zoals ik via Instagram al eerder liet weten ben ik geen fan van spelletjes. Eigenlijk was dat altijd wel zo. Ja, schaken kon ik wel waarderen. De laatste tijd iets minder, omdat dochterlief dat wil spelen. Daar is natuurlijk niets mis mee, alleen dochterlief besluit dat zij de regels aan mag passen. Helemaal op dat moment wanneer ze aanvoelt dat het echt niet anders gaat lukken. Zo heb ik pionnen al zijwaarts over het bord zien verplaatsen… niet beperkt tot slechts een of twee vakjes die overgeslagen mochten worden. Nee, de pionnen kunnen volgens mijn dochter ook gewoon tien vakjes verder geschoven worden. Zie dan maar eens te winnen. Wanneer mij dit wel lukt, dan ben ik natuurlijk aan het valsspelen.
Dan kwartet. Mijn Wetenschapper beschikt over een engelengeduld. Zij weet inmiddels dat onze kinderen ook heel goed kunnen “bluffen.” Dan noemen ze kaarten op die ze niet in hun hand hebben. Die herinneren ze zich nog van de vorige keer. Op zich best knap… Zelf heb ik dit minder snel door.
Wat eigenlijk het knapst van allemaal was: er moest nog gespeeld worden voordat er aanstalten gemaakt zou worden om naar bed te gaan. Na een lange, lange, lange dag nog even een spelletje spelen vergt soms erg veel. Niet alleen van de kinderen overigens…

Een van de bloemetjes die ik fotografeerde
Een van de bloemetjes die ik fotografeerde, terwijl er kwartet gespeeld werd.

 
Terwijl Mijn Wetenschapper en haar engelengeduld bezig was met het kwartetspel, richtte ik mij op andere zaken. Bloemetjes fotograferen. Hiervoor heb je soms ook engelengeduld nodig. Omdat zoonlief na het kwartetspel blijkbaar nog niet voldoende voorzien was van kennis, vroeg hij of we samen foto’s konden maken. Zonder twijfel een van de meest rare fotografielessen, waarbij hij in zijn badjas de straat op ging. Het alternatief was in zijn onderbroek, wat ik niet zo’n geschikt idee vond.


Ik ben benieuwd welk kwartetspel er morgen gespeeld moet gaan worden. Misschien moesten we er maar eens eentje kopen waarbij kwartet ook echt vier kaarten is…
Briljant, ik heb zojuist een blog geschreven over een kwartetspel…
 

Smile
Smile

Niet moe!
Niet moe!

Boerderijkwartet
Boerderijdierenkwartet

Kwartet met vijf van dezelfde reeks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *